8 februarie 2014

Bruschete cu pateu de tofu

După ce le-am încercat prima oară la Bio Fresh (restaurantul nostru vegan din Timișoara), mi-am promis că va trebui să prepar și eu aceste bruschete delicioase și sățioase. Ingredientele sper că au fost ghicite, dacă am ratat unul sau am pus ceva în plus, puteți să mai corectați, dar eu sunt mulțumită de rezultat (cel puțin pentru prima încercare).
Chiflele le-am făcut acasă (la mașina de făcut pâine iar apoi la cuptor), ele durează de fapt cel mai mult, dar se pot folosi orice chifle sau baghete de secară. Restul se face așa de repede, încât aș zice că rețeta este ideală pentru orice mic dejun rapid, dar ce trebuie savurat.

Gata, să îi dăm drumul!

Ingrediente pentru chifle (1kg de aluat):
  • 350ml de apă rece
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1.5 lingurițe de sare
  • 2 căni de făină de secară
  • 2 căni de făină albă
  • 2.5 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriță de drojdie uscată
Se pun toate ingredientele în mașina de făcut pâine și se lasă programul de aluat (la mine a durat 1 oră 50 de minute). Când programul e gata, se scoate aluatul din care se face orice forme vreți (rotunde, baghete, etc), se ung cu puțină apă și se presară cu multe multe semințe de in, floarea soarealui etc (eu am luat fiecare chilfă și am introdus-o într-un castron cu semințe de in, astfel încât se se acopere uniform). Se pun la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 150 de grade, pentru 40 de minute.



Ingrediente pentru pasta de tofu:
  • 1 cutie de tofu simplu de la inedit, care se taie în bucăți și lasă în apă plată la desărat cam 2-3 ore
  • 6-8 roșii uscate
  • 4-5 câței de usturoi
  • 1 mână mică de măsline naturate fără sâmburi
Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie și se formează o pastă fină.

Pentru a asambla bruschetele, se taie chiflele în 2, se prăjesc puțin la toaster sau la grilul de la cuptor, apoi se pune un strat de pateu de tofu peste fiecare jumătate de chiflă și se presară cu roșii proaspete, uscate, măsline.



Niciun comentariu: