21 ianuarie 2014

Salata de hrisca si ciuperci

A doua rețetă din seria proteinelor este și mai rapidă ca cea de ieri. După o oră antrenantă de cycling, chiar de stat în bucătărie nu am avut chef în seara asta. Așa că m-am gândit instantaneu la delicioșii fulgi de hrișcă, care sunt așa de buni, că îi mănânci și simpli (acum vorbesc de mine, nu generalizez :P).
Salata e gata în 5-10 minute, nu e nevoie decât de 3-4 ingrediente, ele pot diferi în funcție de ce legume mai aveți prin frigider. Eu am avut o caserolă cu ciuperci gigantice, rămase de duminică, de la sesiunea de home-made pizza.


Ingrediente pentru o porție mare:
  • 3/4 cană cu fulgi de hrișcă (se găsesc la magazinele naturiste)
  • 1 cană cu apă clocotită
  • 1 ciupercă gigantică sau 2 ciuperci mai normale
  • 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă (tot de la naturiste)
  • sare după gust, ulei de măsline
  • ceva frunze pentru prospețime și culoare, pătrunjel, busuioc, etc
Se toarnă apa fierbinte peste fulgii de hrișcă, se acoperă repede castronul cu o farfurie și se lasă 5 minute, apoi se amestecă pentru a se răci puțin. Nu mai rămâne decât să punem celelalte ingrediente peste și gata, o masă simplă, rapidă și plină de proteine.

Niciun comentariu: