22 ianuarie 2014

Pateu de mazare

A treia rețetă din seria proteinelor combină mazărea (membră a familiei leguminoaselor) cu orezul, pentru a ne asigura necesarul perfect de proteine vegetale. Pateul de mazăre are doar 3 ingrediente, dar a ieșit mult mai bun decât îmi puteam imagina vreodată, cu greu, dar mai bine zis a fost imposibil să nu mănânc tot.


Ingrediente pentru 2 porții normale sau 1 porție mare, dacă nu vreți să o împățiți cu nimeni :o)
  • 1 pungă de 400g de mazăre congelată (preferabil să fie boabe mai tinere, o puteți pipai, eu așa am făcut la magazin)
  • 2 caței mari de usturoi
  • 2 roșii uscate, în ulei
  • sare după gust
  • rondele de orez expandat
  • germeni de lucernă sau de orice alt fel, frunze de valeriană sau altele (opțional)
Se aruncă mazărea congelată într-o oală cu apă clocotită, se stinge focul și după 1-2 minute se scurge mazărea de apă. Se pune împreună cu usturoiul și roșiile uscate în robotul de bucătărie pentru a obține o pastă groasă.
Se servește cu rondele de orez expandat, și opțional (dar recomandat) cu germeni, frunze de valeriană, salată verde etc.

Niciun comentariu: