15 decembrie 2013

Salata de vinete cu avocado

Știu la ce vă gândiți: salată de vinete, ce e deosebit în asta? Good old fashioned salată de vinete... Da, și nu. Am pornit de la varinata știută de toată lumea, dar folosind un singur ingredient în plus, am ajuns la o versiune îmbunătățită, ca prospețime, culoare, textură, savoare :o) Și este testată pe carnivori, deci nu se poate da greș!


Ingrediente pentru multe porții:

  • cam 500g de vinete coapte, tocate și congelate
  • 1 ceapă roșie medie, tocată mărunt
  • 4-5 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 avocado moale și copt, zdrobit cu furculița
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare după gust
Se decongelează vinetele, dacă nu se folosesc vinete proaspete. Se amestecă întâi avocado-ul zdrobit până se obține o pastă, cu zeama de lămâie, apoi se adaugă și restul ingredientelor, și gata!

Niciun comentariu: