15 decembrie 2013

Muffins aromate cu mere

Probabil este prima rețetă de muffins pusă pe blog și preprată de 3 ori înainte de a o posta. De ce? Din lene... da, din lene. Uff iarna asta leneșă, plictisitoare și friguroasă! Dacă nu ești amator al sporturilor de iarnă (ceea ce nu sunt, din pure motive tehnice - adică sunt prea stângace și nepricepută pentru orice sport ce implică alunecarea pe o suprafață cu foarte mică aderență). Așa că nu îmi rămâne decât sportul indoors, adica good old fashioned gym. Și așa, din bla în bla, am ajuns la motivul pentru care nu am reușit să mai dau pe blog cu nimic, nici măcar o amărâtă rețetă de muffins. Dar acu i-acu! Țineți-vă bine, această rețetă este atât de simplă și rapidă, de mă mir că nu am descoperit-o până acum! Iar aromele, de îți lasă gura apă, sunt ideale pentru un mic dejun festiv de Crăciun. Yum! Dar gata cu lauda, și hai la muncă!


Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 căni de făină albă normală
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 cană de lapte vegetal (sau normal, dacă mergem pe varianta nevegană)
  • 1/3 cană de ulei vegetal (am folosit de floarea soarelui)
  • 1/2 cană de zahăr brun sau 1/4 cană de zahăr normal și 1/4 zahăr muscovado
  • 1 lingură de melasă
  • 1 lingură de zeama de lămâie
  • coaja rasă de la 1 portocală medie, bine spălată și decerată (am opărit-o)
  • vanilie
  • 100g de stafide
  • 3 mere mari nezemoase, curățate de coajă și tăiate bucăți mici 
Întâi și întâi pornim cuptorul. El rebuie sa ajungă la 180 de grade când punem muffins-urile. Sau dacă e cu gaz, pe treapta medie.
Totul începe cu un castron măricel în care punem făina, sarea și bircabonatul, pe care le amestecăm bine cu un tel. Apoi aruncăm peste stafidele și le mai amestecăm un pic.
Separat, combinăm uleiul, zahărul, melasa, laptele, coaja de portocală, vanilia și zeama de lămâie, până obținem un lichid destul de omogen și tot uleiul s-a încorporat. Răsturnăm totul în primul castron, amestecând bine. La sfârșit punem merele pe care le încorporăm în aluat.

Umplem formele de muffins pregătite cu hârtiuțe și punem tava la cuptor, pentru 25-35 de minute.

Niciun comentariu: