3 noiembrie 2013

Supa crema de broccoli

Veșnicul și favoritul meu broccoli și-a făcut făcut loc în oalele vechi emailate de la sat în această dumincă înnorată. Clasica legumă, un buchețel plin de sănătate, culoare și savoare, nu a dezamăgit nici de data această, când s-a transformat într-o supă cremă moale și aromată. Și pentru că este săptămâna rețetelor cu mult calciu, nu am ezitat să îl folosesc din nou.


Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 inflorescență mare de broccoli, tăiată în buchețele
  • 1 avocado mare bine copt (moale, cu coaja verde, nu pătată)
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță de coriandru măcinat
  • ulei de măsline, sare, fulgi de ardei iute după gust
  • 1 fir de ceapă verde
Se pune apa la fiert, iar când aceasta clocotește, se adaugă buchețelele de broccoli. Se fierb 2-3 minute, ele trebuie să devină de o culoare din ce în ce mai aprinsă, iar când se introduce furculița în ele, puțin fragede.
Se scot inflorescențele și se pun în apă rece.

Se pun toate ingredientele în blender (în afară de ceapa verde) împreună cu 1 1/2 - 2 căni de apă călduță. Se condimentează după gust cu sare, fulgi de ardei iute, iar deasuptra se presară ceapa verde tocată.

Niciun comentariu: