Poza a fost făcută pe ultima sută de metri, chiar înainte să dispară cu totul în burțile pofticioase ale mesenilor.
Ingrediente pentru o plăcintă:
- 8-10 mere de diverse soiuri
- 4-5 gutui
- 200g de stafide
- zeama și coaja de la 1 lămâie
- 1/2 dintr-un pachet de foitaj necongelat (7-8 foi)
- câteva linguri de ulei de floarea soarelui
- câteva linguri de griș
- NU se pune zahăr sau orice alt îndulcitor deloc
Se spală fructele, merele nu se curăță de coajă, doar de cotor. Se rad (în robotul de bucătărie preferabil), apoi se adaugă coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, stafidele și 2-3 linguri de griș.
Se pun 4 foi de foitaj într-o tavă unsă cu ulei, se unge fiecare foaie cu puțin ulei, folosind o pensulă. Se presară omogen 2 linguri de griș apoi se toarnă umplutura, nivelând-o ușor. Se pun celelalte foi, adică vreo 3-4, ungând fiecare cu puțin ulei. Ultima se mai unge cu puțin ulei, pentru a-i da strălucire.
Prăjitra vine pusă în cuptorul încins, dând focul la mediu și lăsând-o cam 30 de minute.
Ca orice prăjitură cu fructe, este mai bună rece decât caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu