22 octombrie 2013

Legume pentru iarnă

Weekend-ul trecut am pus, împreună cu mama mea (de fapt a fost inițiativa ei) un mix de legume pentru lunile fruguroase, lungi și întunecate ale iernii. Totul se desfășoară foarte repede dacă aveți la dispoziție un robot de bucătărie și măcar încă o persoană ca ajutor (cineva curăță, iar cineva taie, practic, nu?) .

Se pot combina orice legume și zarzavaturi. Noi am pus un mix care va constitui baza pentru orice supă sau tocăniță: ardei capia, morcovi, țelină, gulii, conopidă, rădăcini de pătrunjel și de păstârnac, iar frunze de țelină și pătrunjel. Cantitățile nu contează prea mult, e mai mult după preferințele culinare are fiecăruia.

Am pus legumele crude (în afară de conopidă, pe care am rupt-o în buchețele de mărimea dorită) în robotul de bucătărie, folosind lama pentru răzuit. Funzele au fost tocate cu mâna, dar se pot pune și ele la rândul lor în robot.

Am pus toate legumele și zarzavaturile astfel mărunțite (în afară de conopidă) într-un castron maaare mare, le-am amestecat bine, iar apoi am început să punem porții de mărimi dorite în pungi pentru congelare, care se sigilează bine de tot. În unele porții am pus și conopidă.

Iată rezultatul!




Niciun comentariu: