8 iunie 2013

Muffins cu rubarba si cspsuni

Cum încet, încet trece și sezonul căpșunelor, am început și eu încet, încet să devin din ce e în ce mai disperată și obsedată de ele (la fel și cu cireșele), ajungând în a le consuma zilnic, sperând că poate, poate îmi va potoli pofta de nestăvilit pentru aceste minunății zemoase și roșii. De aici a pornit dorința de a face măcar o dată, și ceva muffins cu căpșuni anul acesta, înainte să dispară de tot. 
Rubarbă am găsit din întâmplare la Billa, este prima dată când o folosesc și sunt încântată de ea :o) 

Rețeta este inspirată de aici. Rețeta orginală conținea și 1/2 lingurită de cardamom măcinat, dar nu l-am folosit pentru că am uitat că l-am aruncat, în procesul de mutare :o(


Ingrediente pentru 12 muffins:
  • 1 1/2 cană de făină integrală
  • 1 cană de făină normală
  • 1 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană de zahăr normal
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 1/4 cană de ulei de floarea soarelui
  • 1 cană de lapte de soia sau alt lapte vegetal
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1 1/2 cană de rubarbă tăiată felii subțiri
  • 1 cană de căpșuni tăiate bucăți
  • fulgi de ovăz pentru decorat
Se combină ingredientele solide: făina normală, cea integrală, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Se combină celelalte ingrediente: uleiul, zahărul normal și cel brun, vanilia, oțetul și laptele.
Se adaugă fructele în castronul cu făină, amestecându-se, apoi se toarnă conținutul castronul cu lichide peste acesta. Nu se amestecă excesiv.

Se pune aluatul în tava de muffins, bine unsă cu ulei. Se pot folosi și hârtiute.
Se lasă la cuptor, cam la 180 de grade, pentru 25 de minute.

Se mânâncă de preferință reci, dar dacă nu aveți răbdare, și calde sunt bune :o) Atenție cum le scoateți din tavă, așteptați puțin să se răcească. Ele se vor lipi puțin de pereții tăvii.


Niciun comentariu: