11 iunie 2013

Muffins cu banane si capsuni

Nu vă speriați, nu am mâncat chiar atâtea muffins în ultima vreme, că ar fi trebuit să intru în sugar rush :o) (cred ca am mâncat 1 poate). Nu mă pot abține, pur și simplu de la cumpărat căpșuni, tot sper să găsesc unele dulci și aromate, dar se pare că anul acesta nu am noroc. Încercând să împac și capra (dorința mea obsedantă de a ajunge în piață după căpșuni) și varza (rutina ce a devenit dependență de a ajunge la sală), am reușit până la urmă să le împac, cu mica mențiune că era să și tamponez mașina în decurs (de ce nu mai sunt oamenii atenți la volan? numai ca să menționez, soferul ce era de vina nu eram eu, era un el, nu o ea, deci și bărbații conduc prost!).

Să sărim peste niste etape, ore chiar, și sa ajungem la ora 12 (noaptea, nu ziua). Așa că, fiind o ora inuman de târzie, la care orice ființă cu puțină rațiune doarme sforăind de mult, ce puteam să fac altceva decât să aprind cuptorul și să îi dau drumul. Combinația de căpșuni cu banane este una clasică, iar ca muffins nu are cum să nu iasă bine! - m-am gândit în mintea mea beată de oboseală. Ia să vedem ce va ieși!


Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 căni de făină integrală
  • 1 cană de făină normală
  • 1 1/2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurită de sare
  • 2 banane medii, bine coapte, zdrobite cu furculița
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de zahăr vanilat Bourbon
  • 1/2 cană de zahăr brun (sau normal)
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1/2 cană de lapte vegetal
  • 2 căni de căpșuni tăiate
Într-un castron se amestecă: făina integrală, cea normală, bircabonatul de sodiu și sarea folosind un tel.
În alt castron se amestecă bine: bananele zdrobite, zahărul vanilat, zahărul brun, uleiul, oțetul și laptele vegetal.
Se pun căpșunele în castronul cu făină și se amestecă ușor, fără a le zdrobi, apoi se toarnă compoziția lichida peste, combinându-se încet, cu o spatulă de silicon.

Se pune aluatul în tava pregătită cu hârtiuțe. Se lasă în cuptor, la 180 de grade, 20 de minute.

Niciun comentariu: