6 iunie 2013

Muffins cu cocos


Ingrediente pentru 12 muffins mari sau 18 muffins medii:

  • 1 conservă lapte de cocos gras (sau crema de cocos)
  • 1 banană bine coaptă
  • 1 cană de fulgi de cocos
  • 3 căni  de făină
  • 7-8 rondele de ananas din conservă, tăiate mărunt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 1 cană de zahăr brun
  • 3/4 lingurită de sare
  • 1 1/2 lingurită de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de oțet de mere sau zeamă de lămâie
Se pun făina, bicarbonatul, sarea și fulgii de cocos într-un castron și se amestecă bine cu un tel.

Separat, se pasează banana cu furculița, peste care se răstoarnă laptele de cocos. Se adaugă zahărul brun, cel vanilat, oțetul sau zeama de lămâie, amestecându-se până se omogenizează.

Se combină conținutul celor două castroane. Se încorporează ananasul.

Se pune aluatul în formele de muffins, peste ele se presară niste cocos și zahăr brun, apoi se pun la cuptor, la 180 de grade, pentru 25 de minute.

Niciun comentariu: