14 iunie 2013

Muffins cu ciocolata si capsuni

Cum multă lume m-a întrebat azi de rețeta de la muffins-urile de ”rămas bun”, sunt pusă în poziția să îmi amintesc ce anume s-a întâmplat azi noapte de au ieșit muffins-urile atât de bune. Ce pot sa zic, știu că am pus cam tot ce aveam prin ”cămară”, adică prin dulapul de bucătărie, iar apoi am improvizat la cantități. 

Dar hai să îmi storc puțin creierii și sa întocmesc o rețetă. 


Ingrediente pentru 18 muffins mari sau 24 de muffins medii:
  • 4 1/2 căni de făină normală de grâu
  • 2 1/2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 cană de praf de roșcove
  • 1 1/2 cană de zahăr tos
  • 1 tabletă de ciocolată cu multă cacao (peste 50%) tăiată mărunt
  • 1 plic de zahăr vanilat Bourbon
  • 1 cană de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 2 căni de căpșuni tăiate bucăți (și mari și mai mici)
  • 1 2/3 cană de lapte de soia sau alt late vegetal
Se amestecă folosind un tel: făina, sarea, bicarbonatul și praful de roșcove. Se adaugă ciocolata mărunțită, înglobându-se în compoziție, apoi căpșunele.
Separat, se amestecă bine: zahărul tos, cel vanilat, uleiul, oțetul și laptele vegetal. Acest amestec se toarnă peste primul, omogenizând ușor, dar nu exagerat.

Se pune aluatul în tăvi cu hârtiuțe și se lasă la cuptor la 180 de grade 20-25 de minute. Se verifică după 20 de minute folosind o scobitoare, dacă rămâne aluat necopt pe ea, se mai lasă 5 minute (a nu se confunda aluatul necopt cu ciocolata topită). 

Niciun comentariu: