18 iunie 2013

Fructe roșii de iunie și o mazăre proaspătă cu mentă

Pentru cine nu știe încă, luna iunie aduce o mulțime de roade ale pământului dulci și acrișoare. Cel mai bun sfat: fugiți repede în cea mai apropiată piață și cumpărați cireșe, vișine, coacăze, agrișe, zmeură. Nu veți regreta!


Și pentru că am fost la sat pentru a mă bucura de ultimele recolte delicate și aromate de iunie, nu am putut trece cu vederea minunatele flori ale mamei mele care împânzesc curtea și gradina.







Apoi, pentru că am descoperit în frigider niște minunate boabe de mazăre verde, proaspătă din piață, și pentru că de mult timp am vrut să încerc o rețetă de mazăre cu mentă, am decis repede, înainte să mă răzgândesc (din cauza protestelor unor tradiniționaliști din cadrul familiei :o) ), să îi dau o șansă.


Am cules din grădină și am pregătit:
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • un fir de mentă
  • o mână de frunze de pătrunjel
  • 500g de mazăre (nu din grădină, dar din piață)
Apoi am aruncat mazărea în apă care fierbe, am fiert-o câteva minute, lăsând-o verde, apoi am scurs apa și am plasat mazărea în apă rece ca gheața, unde nu am lăsat-o decât câteva secunde și am strecurat-o. 
Între timp am tăiat ceapa mărunt, am călit-o puțin, am pus usturoiul mărunțit, l-am mai lăsat câteva secunde, apoi am turnat mazărea. Am zdrobit o parte din mazăre, am mai turnat puțină apă pentru a forma un sos, iar la sfârșit am adaugat menta și pătrunjelul mărunțite, stingând focul. Și gata, rezultatul a fost un preparat proaspăt și răcoros, numai bun pentru zilele caniculare de vară.


Niciun comentariu: