8 mai 2013

Sarmalute in foi de vita


Ingrediente pentru 8 porții:

  • frunze de viță de vie opărite cu apă cu oțet
  • 750g ciuperci
  • 5 fire de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină medie
  • 200ml orez basmati
  • frunze de tot felul: mărar, pătrunjel
  • 1 lingură de ardei roșu măcinat din conservă (sau un ardei tăiat cubulețe)
Se opăresc frunzele. 

Se pune ceapa împreună cu morcovul și țelina la călit, cu ulei și puțină apă. Se adaugă ciupercile tăiate cubutelețe și se lasă până ce apa s-a evaporat. Se ia cratița de pe foc, se adaugă orezul, frunzele tăiate, ardeiul roșu măcinat, sare, piper și 1 lingură de făină. Se umplu frunzele și se așează frumos într-o oală pe fundul căreia s-au pus niște crenguțe groase de mărar proaspăt sau uscat. Se toarnă apă peste sărmăluțe, să fie cam 2 degete deasupra lor. Se lasă la fierb acoperite cam 25 de minute.

Niciun comentariu: