Ingrediente pentru o oală mare:
- 2/3 kg de fasole uscată
- 5 cepe mari
- 4 ardei grași
- 4 roșii mari
- 100ml bulion
- 3 linguri de ardei roșu măcinat din conservă sau proaspăt
- 1 legătură de mărar
- sare, piper, foi de dafin
Se lasă fasolea în apă peste noapte. A doua zi se pune la fiert, în apă se adaugă 1 ceapă tăiată mărunt, sare și 2 foi de dafin. În paralel se pune apă la fiert în altă oală. Peste 30 de minute de fiert, se schimbă apa de pe fasole cu cea clocotită din a doua oală. Se mai lasă până ce fasolea e fiartă, dar nu despicată.
Între timp se pregătește ceapa care se taie mărunt (4 cepe), ardeii și roșiile. Se pun ceapa și ardeii la călit ulei și puțină apă, apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe (sau pastă de roșii dacă nu aveti roșii proaspete sau din conservă).
Când fasolea e fiartă, se aruncă surplusul de apă, lăsându-se destul ca să o acopere. Se toarnă legumele călite peste fasole, se mai adaugă 100ml de bulion, 3 linguri de ardei roșu măcinat din conservă sau proaspăt. Se lasă la fiert încă 10 minute, iar la sfarșit se stinge focul și se pune mărarul tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu