14 ianuarie 2012

Cannelloni cu spanac și sos de roșii


Ingrediente pentru 4 porții:
  • 250g cannelloni
  • 1000g conservă roșii
  • 1000g spanac congelat
  • 10 căței mari de usturoi tocați mărunt
  • 1 ceapă medie tăiată mărunt
  • o mână de busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • sare, chili
Se pune spanacul congelat în apă care fierbe și se lasă până ce s-a dezgețat complet. Se scurge de apă. 

Separat, se pun 5 căței de usturoi într-o tigaie cu ulei încins, se lasă 3 secunde și se pune spanacul peste, asezonând cu sare, după gust. Se ia de pe foc și se lasă puțin la răcit.

În acest timp se prepară sosul: se pune ceapa la călit, se adaugă usturoiul și apoi roșiile. Se condimentează cu sare și chili și se lasă la fiert 3 minute. Se stinge focul și se adaugă busuiocul tăiat fâșii.

Se pregătește un vas termorezistent mai mare. Se pune 1/3 din sos pe fund. Se umple câte un cannelloni cu spanac și se așează în vas. Când s-a format un strat, se toarnă 1/3 din sos. Se pune alt strat de cannelloni umpluți, și în final se toară restul de sos. Se acoperă vasul cu o folie de aluminiu și se pune la cuptorul încălzit, la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Se verifică după 20 de minute dacă au fiert cannelloni, și dacă da, se ia folia de pe vas, și se mai lasă la cuptor 5 minute să se rumenească.

Se pot servi simpli sau cu parmezan ras.

Niciun comentariu: