4 decembrie 2011

Supă de conopidă























Această supă este din nou marcă înregistrată a mamei mele, se face foarte repede și se mănâncă la fel de repede. :o)

Ingrediente pentru 5 porții:

  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 1/2 țelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 conopidă mică
  • apă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei, condimente
Se taie legumele mărunt (cubulețe, la robot sau la răzătoare), iar conopida de pregătește tăindu-se buchețele mai mici. Se pun toate legumele, în afară de conopidă, la călit în puțin ulei și apă, câteva minute, până devin puțin moi, completându-se cu apă pe parcurs. Se toarnă 2l de apă și se pune conopida, se condimentează cu sare și piper, și se lasă la fiert până ce conopida e moale (tot câteva minute).

În final, după ce s-a stins focul, se pune pătrunjelul tocat.

Un comentariu:

Roxana spunea...

Nu sunt vegetariana dar stiu ca cele mai gustoase preparate sunt cele fara carne