Dar sa revenim la Roma. Orasul, frumos, daca ar fi sa il vezi inainta erei automobilului si al traficului infern. Cam murdar, galagios, dar presarat peste tot cu ruine si cladiri superbe. In Roma pomii sunt infloriti si iarba e verde si cruda. :o) Terasele sunt deschise si toate lumea bea espresso si cappuccino, mancarea este formidabila si micile tratorii abia asteapta sa iti serveasca o pizza rotunda, crocanta si fierbinte si un pahar din vinul casei.
Cea mai buna pizza? Romana sau napoletana? Subtire si suculenta sau mai groasa, crocanta si satioasa?
Prima zi a inceput cu degustatei celei mai bune pizze din Roma, conform ghidurilor turistice, site-urilor si cozii de la intrare: da Baffetto. Pizza aleasa e vegetariana, e romana, e subtire, are marginile rumenite intr-un cupor traditional de lemne si mijlocul umed si moale.
A doua zi am vrut sa incercam pizza si altundeva, tot Romana, cam la fel de buna: pizza sei formagi, acompaniata in mod evident de bruschete cu rosii:









Salata de vinete coapte cu mozzarella si parmzan:
Salata exotica:
Si nelipsitele bruschete:
Iar cum ultima seara a venit pe nesimtite, dupa 4 zile cu soare si 2 cu ploaie, dupa ore intregi de umblat si vizitat, am decis sa incercam si o pizza napoletana, cum tot auzisem din ghid de ea. Am decis sa mergem la un local numit Napul'e, care servea 40 de tipuri de pizza napoletana. Din pacate meniul cuprindea doar cateva, asa ca ne-am inghitit repede dezamagirea si am comandat o pizza caprese, care s-a dovedit a fi cea mai buna pizza mancata in toata viata mea!






Acum suntem inapoi in tara, unde pizza e mediocra sau rea, uscata si necomenstibila de cele mai multe ori, pastele sunt fara gust si fierte pana la refuz, cofetariile vand prajiruti de cauciuc cu multa frisca, toate avand acelasi gust artificial si chimic.. Ce ne-a mai ramas e sa incercam sa gatim acasa ce am mancat bun in alt locuri, incepand de azi :o)
2 comentarii:
Salut,
In mai sper sa mergem si noi la Roma si postul asta o sa ne ajute muuuult in alegeri. :)
Mersi tare mult si o zi faina,
Diana
PS Pentru mozzarela si branzeturile italiene in general nu se foloseste cheag?
Iar branzeturile frantuzesti ai vreo idee daca sunt cu cheag sau nu?
Din cate stiu eu si am dedus din cercetarea pietei la noi, mozzarella este una dintre branzeturile in care nu "prea" se pune cheag. Am observat ca in tipurile de mozzarella din comert care sunt mai "apoase" nu se pune cheag, dar in cele mai "legate" se pune.
In Italia am vazut ca se cam foloseste prima varianta, si in plus multi folosesc un fel de branza facuta ad hoc, mai ales in sanvisuri, si asta ma gandesc ca se leaga cu acid citric, la fel cum se face panirul, in India.
Trimiteți un comentariu