Timp de preparare: 2 - 2.5 ore
Ingrediente pentru 2 porții (cam 1.5 căni, dar recomand să se facă mai mult, dacă tot stă atât în apă):
- 150g năut nefiert (nu folosiți conserve, gustul nu se compară)
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 căței de usturoi tăiați mărunt
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare după gust
Se pune năutul în apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu peste noapte. Apoi se scurge de apă și se pune la fiert, fară sare. Ar trebui să fie gata cam în 1-1.5 ore, sau când boabele sunt moi și se sfarmă ușor. Se scuge apa și se lasă la răcit.
Când năutul e rece, se pune în robotul de bucătărie și se procesează până se obține o cremă moale și cât de cât fină, adăugând câte o lingură de apă dacă e necesar. Se adaugă apoi zeama de lămâie, uleiul, usturoiul, chimenul, coriandrul și sarea după gust.
2 comentarii:
Buna Ami
Ai un blog foarte frumos, imi place retetele pe care le ai... si eu am vost strict vegana 5 ani... dar din motive de sanatate a trebuit sa ma reantorca la stilul de viata de dinainte, ovo-lacto-vegetarian.
Sant foarte curioasa sa cunosc ce retete postezi, asa ca voi fi cu "ochi pe tine".
Pe curand.
Multumesc :o)
Nici eu nu sunt 100% vegana, dupa cum s-a observat din postarea cu Roma :P, dar incerc mai ales in anotimpurile in care se gasesc legume si fructe autohtone sa am o dieta vegana. E mai greu iarna :o)
Trimiteți un comentariu