23 decembrie 2010

Muffins de Crăciun

Imediat dă Crăciunul peste noi, și nu am apucat să îi dedic niște muffins speciale, pentru această ocazie foarte specială. Combinația de portocale și scorțișoară trezește nostalgia Crăcinurilor din copilărie în noi toți, iar împreună cu aroma piperată de ghimbir rezultă o simfonie de miresme și gusturi menite să ne încânte toate simțurile în zilele friguroase de iarnă (și nu numai).

Dar gata cu poezia! :P

Timp de preparare: 40 de minute.

Ingrediente pentru 12 muffins:
  • 1 cană făină albă
  • 1 cană făină integrală
  • 1 1/3 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță sare
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 3/4 cană zahăr brun
  • 1/3 cană ulei de floarea soarelui
  • 1 1/3 cană lapte de migdale, orez sau soia
  • 1/2 cană ghimbir confiat tăiat mărunt
  • 1/2 cană fructe uscate (eu am folosit smochine și caise)
  • coaja rasă de la 2 portocale medii
  • 1 portocală pentru decorat
  • 2 linguri zahăr
  • 1/3 cană apă
Se combină într-un bol: făina albă, făina integrală, sarea, scorțișoara și bicarbonatul de sodiu.
Separat, se combină: ghimbirul confiat, fructele uscate, uleiul, zahărul, laptele de migdale și coaja rasă de la 2 portocale.

Se amestecă ingredientele solide cu cele lichide. Se pune aluatul înt-o tavă cu 12 forme de muffins și se lasă la cuptor, la foc mediu timp de 25 de minute (se verifică după 20 de minute daca sunt deja coapte).

Între timp se feliază o portocală subțire și se pune într-un vas cu puțin zahăr și puțină apă. Se lasă la fiert până ce toată apa se evaporă. Se așează feliile de portocale astfel obținute peste muffins.

Un comentariu:

Ami spunea...

Multumesc pentru laude :o), am inregistrat blogul pe Petit Chef si acum astept sa apara :o)