
Dar să trecem la rețetă.
Timp de preparare: 1 oră.
Ingrediente pentru aproximativ 20 de bile:
- 500g morcovi dați pe răzătoare sau mărunțiți în robotul de bucătărie
- 3/4 cană zahăr brun
- 1 1/2 linguri ghimbir proaspăt, ras
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 1/2 - 2 căni lapte de migdale
- 1/2 cană stafide
- 1/2 cană nuci prăjite și munțite (opțional)
- 2 linguri semințe de in măcinate (pentru bile)
- 3 linguri ulei de cocos
- 100g cocos
Se călesc cateva minute morcovii în ulei de cocos. Se adaugă morcovii, laptele de migdale, zahărul, ghimbirul, scorțișoara, stafidele, nucile și/sau semințele de in. Se pune un capac peste oală și se lasă la fiert 30 de minute. Se verifică din cand în cand, amestecand, și adaugând eventual puțină apă sau lapte de migdale. Compoziția este gata dacă devine o pastă cât de cât omogenă și lipicioasă.
Se lasă la racit și se formează bile care se dau prin fulgi de cocos, sau se manancă sub forma de budincă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu