8 octombrie 2010

Orez cu legume la cuptor

Ingrediente pentru 3-4 persoane:
  • 1 cana de orez integral
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 vanata medie
  • 1 ardei rosu si 1 galben
  • 250g de ciuperci proaspete
  • 4 rosii
  • cimbru, oregano
  • sare si siper
  • ulei de masline
Se taie vanata si dovlecelul cuburi. Se feliaza ardeii si ciupercile. Se pun acestea impreuna cu orezul intr-un vas termorezistent cu capac. Se adauga cimbru, sare piper si ulei de masline. Se amesteca. Deasupra se pun rosiile feliate si se presara oregano.

Se pune capacul si se lasa la cuptor timp de 45 minute - 1 ora. Se verifica din cand in cand sa fie fiert orezul. Daca acesta nu a fiert si nici nu mai este apa in care sa fiarba (apa vine exclusiv din legume), se mai adauga bulion sau apa.
Cand orezul a fiert, se ia capacul si se mai lasa 10 minute, pana ce rosiile sunt rumenite.

Niciun comentariu: