24 iulie 2010

Salata de vinete in stil libanez



Azi a fost o zi innorata, numai buna de aprins aragazul. Asa ca am decis sa ma duc pana in piata si sa iau niste vinete. Le-am spalat, le-am pus pe aragaz si in scurt timp au fost gata coapte, ca la mama acasa :o). Am incercat doua retete: pe cea traditionala (dar in mod evident, fara maioneza) si ce ceva nou, in stil libanez. Cred ca toata lumea stie cum se fata salata de vinete traditionala, dar poate nu si fara maioneza, asa ca o sa scriu si aceasta reteta:

Salata de vinete traditionala vegana (portie mica):
  • 2 vinete coapte
  • 2 catei de usturoi (sau o ceapa rosie mica)
  • ulei de masline
  • sare, piper
Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie.

Salata de vinete in stil libanez (portie mica):
  • 2 vinete coapte
  • 1-2 catei de usturoi (dupa gust)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita chimen maruntit
  • 3-4 linguri susan
  • ulei de masline
  • sare, piper
Se pune miezul de la vinete si restul ingredientelor in robotul de bucatarie.

Un comentariu:

Beatris Antohi spunea...

Am incercat varianta de vinete in stil libanez si mi-a placut tare mult. Sora mea mi-a spus ca are gust de vinete afumate, iar sotul ca nu simtit nici o diferenta, dar eu care stiu ce am pus in ele am stiut de unde vine gustul - chimenul ;)