25 iulie 2010

Principiul "Toxins In, Toxins Out"

Ce se mai intampla zilele astea prin marile magazine, gen supermarketuri, hipermarketuri, magazine cosmetice etc? Da, NIMIC. Si partea trista este ca nu multa lume stie ca ceea ce cumpara, sampon, balsam, gel de dus, pasta de dinti, produse cosmetice de toate felurile, chiar si produse de ingrijire pentru bebelusi, nu sunt chiar sanatoase, ci poate chiar toxice. Suntem ademeniti de reclame colorate, cu oameni sanatosi si tineri care folosesc gelul de dus X cu miros extraordinar de fructe exotice si cu eticheta mare pe care scrie natural, cu ierburi, cu fructe, cu lapte, miere, orez, Dumnezeu mai stie ce... Dar citim cumva si eticheta din spate? Ne uitam ce contine cu adevarat acel produs? Si daca vedem o duzina de chimicale pe care nu le cunoastem, ne pasa, sau ne opreste sa luam acel produs? Adevarul trist este ca, de cele mai multe ori, nu..
Ne intrebam: "Dar ce sa iau? Daca toate sunt asa! Nu am ce sa aleg!" Suntem pentru o clipa indignati, revoltati, povestim poate si prietenilor, dar pana la urma tot la vechile produse "toxice" revenim. Nu avem incotro..

Nu este asa! Putem incerca sa evitam acele produse cosmetice cu atatea chimicale in lista de ingrediente, putem alege sa cumparam produse sanatoase si cu adevarat naturale! Totul depinde de noi, daca noi nu cumparam, poate, marile companii nepasatoare nu vor putea nici sa vanda! Poate ceva se va schimba!

Si veti intreba acum: "Bine, bine! Dar totusi, pana una alta, ce sa cumparam? Pana se trezesc companiile de cosmetice, vor trece poate zeci de ani!" Raspunsul meu este ca deja exista si la noi zeci de magazine de produse naturale, atat pe internet, cat si in orasele in care locuim. Nu trebuie decat sa le acordam o sansa. Stiu ca pot fi mai scumpe, dar ce valoreaza mai mult, pana la urma? Viata si sanatatea noastra, sau cheltuirea unor bani in plus pe care altfel i-am strica pe cine stie ce altceva, poate inutil.

Si ca sa va convingeti poate mai bine, puteti vizualiza filmul de mai jos:

Niciun comentariu: