- 250g naut
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- zeama de la 1/2 lamaie
- 50g seminte crude de susan
- fulgi de ardei iute sua ardei iute proaspat
- 1/2 lingurta de boia, plus mai mult pentru decor
- ulei de masline
- 4-5 catei mici de usturoi
- patrunjel tocat
- sare
Se spala bine nautul, pana cand apa iese curata. Se lasa in apa peste noapte, adaugand 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. A doua zi se varsa apa si se mai lasa in alta apa (fara sare sau bicarbonat) pentru cateva ore.
Se fierbe natul (fara sare) 1 1/2 ore, pana cand e moale si se zdrobeste usor. Se lasa la racit. Se pastreaza o parte din apa in care a fiert natul.
Intr-un robot de bucatarie se combina nautul, semintele de susan, zeama de lamaie, uleiul de masline, boiaua, sarea. Daca pasta e prea groasa, se mai pune apa de la natul fiert. In final se inglobeaza si fulgii de ardei iute si se toarna pasta intr-un vas, decorand cu boia, cateva picaturi de ulei de masline si patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu