10 aprilie 2010

Primele analize


Din moment ce au trecut doua luni de cand a inceput experimentul meu vegan, si am fost, exceptand cateva ocazii (aceste ocazii au fost: pizza rolls-urile irezistibile si tarta cu prune delicioasa ale Crengutei si bunatatile facute de mama mea de Paste: pasca cu branza si smantana si evident, cozonacul pufos mancat cald cald abia scos din cuptor!) loiala acestei diete, am decis sa imi fac cateva analize de rutina.

Rezultatele au iesit toate normale, exceptand nivelul total de colesterol, care a iesit.. prea mic. Evident, mama mea a raspuns imediat: "Vezi! Pentru ca nu mananci carne! De unde sa iti iei cantitatea necesara de colesterol?" Suna cam ciudat, din moment ce oricine e obisnuit sa auda ca i se spune: "Ai colesterolul prea mare! ", dar mama mea nu era atat de departe de adevar, doarece, asa cum stim cu totii, alimentele de origine animala sunt cunoscute pentru cantitatea de colesterol pe care o contin. Stiu ca un nivel prea scazut de colesterol este de asemenea un lucru rau, indicand niste deficiente esentiale, la fel cum un nivel prea ridicat de colesterol este asociat cu anumite boli avand consecinte foarte periculoase.

Am gasit un articol foarte interesant despre nivelul scazut de colesterol (sunt niste lucruri inficosatoare aici..):

Care este solutia? Sa mananc mai multe grasimi saturate?! In ce alimente vegetale le gasesc?

Sursa principala de grasimi saturate sunt alimentele de origine animala: carnea si lactatele, dar si unele produse vegetale: lapte de cocos, unei de palmier, ulei de seminte de bumbac, unt de cacao si ciocolata.

Imi voi repeta analizele in cateva luni, sper ca pana atunci nivelul de colesterol va fi unul normal..

Niciun comentariu: