6 aprilie 2010

Prajitura cu roscove si visine

Ingrediente:

  • 1 1/2 cana faina alba
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri praf de roscove
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 1 cana apa rece
  • 1/3 cana ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de vanilie Finesse
  • 500g visine fara samburi, proaspete sau congelate
  • 200ml frisca vegetala
  • o mana de fulgi de migdale culese de pe deal ( :o) sau cine nu are pe deal, din supermarket)
Amestecati toate ingredientele solide: faina (cernuta), praful de roscove (cernut), bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt castron se amesteca ingredientele lichide: otetul, apa, uleiul si vanilia. Se combina.

Se unge o tava bine cu ulei, se aranjeaza visinele pe fund, cu cat mai multe cu atat mai buna va fi prajitura. Se toarna aluatul peste visine si se lasa la cuptor la foc mediu cam 45-60 de minute, verificand din cand in cand.

Se lasa prajitura la racit, iar cand e complet rece, se batre frisca si se pune neglijent peste, presarand in final fungii de migdale.


Niciun comentariu: