2 septembrie 2012

Pasta alla Norma


Ingrediente pentru 4-6 porții:

  • 1 vânătă mare
  • 1 ceapă medie
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3 conserve de 400g de roșii
  • fulgi de chili
  • sare, piper
  • oregano uscat
  • ulei de măsline
  • 500g paste integrale
Se pornește cuptorul. Se spală vânăta și se taie cuburi (nu se curăță de coajă). Se pune într-o tava, pe hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline, se asezonează cu sare, piper, oregano și se lasă la cuptor cam 30 de minute, până ce cuburile sunt rumenite.

Se pune apa la fiert pentru paste.

Se taie ceapa, se dă usturoiul prin presă și se desfac conservele de roșii. Se pune ceapa la călit, cam un minut, la for mic, apoi usturoiul, se mai lasă cam 30 de secunde, se pune cam 1linguriță de fulgi de chili și se toarnă pulpa de roșii din conserve. Se adaugă oregano și sare după gust, și se lasă la fier cam 10 minute, la foc mic, oala fiind acoperită cu un capac.

Se fierb pastele, după intrucțiunile de pe cutie (nu mai mult). Ele se strecoară, nu se clătesc în apă rece. Se toarnă imediat sosul și se vinetele peste paste, se amestecă bine. 

Se pot mânca împreună cu bucățele de mozzarella, busuioc proaspăt sau simple.


1 septembrie 2012