17 februarie 2018

Mini burritos


Ingrediente pentru 12 bucăți:

  • 1 conservă de fasole roșie
  • 1 conservă de porumb
  • 3 roșii medii
  • 1 ardei kapia mare
  • 1 pachet de lipii mici
  • sare, piper, chimen, boia, chili
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lime
Se călește puțin ardeiul kapia tăiat mărunt, apoi se adaugă în tigaie roșiile tocate, fasolea (scursă și spălată) și porumbul (scurs). Se condimentează după gust cu sare, piper, boia, chili și chimen măcinat. Se lasă puțin pe foc până când zeama de la roșii s-a evaporat.

Între timp pregătim tava de muffins în care așezăm felii de lipie. Se pun 2 traturi suprapuse în fiecare formă, peste care punem umplutura. Tava merge la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade, până când lipia este rumenă.

Când scoatem tava din cuptor, așezăm mini buritos pe un grătar la răcit. Le mâncăm calde, cu pătrunjel (sau coriandru dacă vă place), zeama de lime (opțional) și smântănă vegetală (opțional).


Niciun comentariu: