Ingrediente pentru blat:
- 1 1/2 cană de făină de grău (000)
- 2 linguri de cacao
- 1/4 linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 cană de lapte vegetal
- 1/4 cană de ulei de floarea soarelui
- 1/4 - 1/3 cană de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat Bourbon
Ingrediente pentru gemul de cireșe:
- 1 kg cireșe fără sâmburi
- 1/2 cană de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat Bourbon
Fierbem cireșele cu zahăr, până sucul din cireșe se evaporă și rămâne doar un sos lipicios (cam 30 de minute).
Se lasă la răcit.
Pentru aluat amestecăm făina, cacaua, sarea și bicarbonatul. Separat se amestecă restul ingredientelor.
Punem gemul de cireșe într-o tavă medie, tapetată cu hârtie de copt, iar peste turnăm aluatul. Lăsăm prăjitura la cuptor, la foc mic, pentru 45 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu