25 mai 2017

Brownies vegane fara gluten cu afine si seminte de chia

My take on blueberry brownies, with extra blueberries and extra chocolate! Așa cum trebuie să fie. Textură umedă, consistentă de baton de ciocolată și multe multe fructe. Numai bune de păpat cu mare poftă și foame după antrenamentul de dimineață, când știi că meriți orice! :o) Inclusiv o bătaie, if you're into that :P



Ingrediente pentru o tavă mică:
  • 2 1/2 căni de făină integrală de orez
  • 1 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 linguri de cacao
  • 4 căni de afine decongelate
  • 200g de ciocolată cu 50-55% cacao
  • 2 plicuri de zahar vanilat Bourbon
  • 1/3 cană de zahăr muscovado
  • 4 linguri de semințe de chia
Punem 3 căni de afine într-o cratiță, la foc, până se încălzesc, stingem apoi focul și punem ciocolata mărunțită, amestecând bine pentru a o topi. Adaugăm untul de cocos, zahărul vanilat și cel muscovado, apoi lăsăm totul la răcit. 

Între timp combinăm intr-un castron făina de orez cu sarea, bicarbonatul de sodiu și cu cacaua. 

Când afinele s-au răcit, turnăm totul peste amestecul de făină și punem aluatul la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Aluatul iese foarte sfărâmicios, îl lăsăm până se răcește, câteva ore. Între timp punem o cană de afine cu 4 linguri de semințe de chia și le lăsăm de asemenea câteva ore, până brownies-urile se răcesc complet. Apoi aruncăm tot aluatul într-un castron imens, îl sfărâmăm, punem peste el amestecul de chia și afine, frământăm ușor sau amestecăm cu o lingură că doar nu vrem să avem mâini mov, și puneam aluatul obținut înapoi în tavă, tava acoperită la frigider pentru câteva ore.

Iar pentru că nu am mai scris ceva pe blog de hăhăhă... (de prin martie or something), we shall bring you up to date with ză news: ne pregătim de zor pentru certificarea de bodyweight instructor de la StrongFirst, ce va avea loc weekend-ul următor în UK, vă rog să îmi țineți pumnii pentru că I shall miserably fail, cu toate că nu am fost atât de în formă niciodată în toată viața mea, dar aparent nu e destul pentru the superhumans de la StrongFirst. Nu este niciodată destul, nu ești niciodată destul de puternic, destul de inteligent, destul de bun, mereu ceva îți lipsește pentru a reuși, cu toate că dai tot ce poți tu mai mult. Enough with the good spirit, vă voi molipsi de atâta optimism! 

Stay strong și ne vedem după certificare cu mai multe update-uri :o)

Niciun comentariu: