Time to bake, time to bake
All the goodies I will make
Sweet potatoes I shall take
Put them all inside a cake
Ingrediente pentru o tavă mică:
- 1 cană de fulgi de ovăz, mărunțiți
- 1 cană de migdale crude, mărunțite
- 2 căni de pireu de cartofi dulci
- 1/2 cană de lapte de migdale sau alt lapte vegetal
- 30 de curmale tăiate mărunt
- 10 linguri de cacao
- vanilie
Cartofii dulci i-am făcut din nou la aburi cu o zi înainte, iar când i-am folosit i-am zdrobit doar cu furculița (ei se păstrează la frigider într-un recipient închis).
Migdalele crude le-am măcinat fin.
La fel și fulgii de ovăz.
Apoi am combinat toate ingredientele, am pus aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, tava la cutor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Numero Due: Bile energizante cu cartofi dulci si fulgi de ovaz, fara zahar
Ingrediente pentru vreo 8 porții:
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1 1/2 cană de cartofi dulci fierți la aburi, răciți și zdrobiți
- 1/2 cană de caju crud
- 1 cană de curmale fără sâmburi
- 1 linguriță de praf de ghimbir sau 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
- nuci/semințe pentru tăvăleală
Caju-ul l-am lăsat în puțină apă, cât să îl acopere minus câțiva milimetri (off, nu știu ce să mai zic, nu este o știință exactă :P), cam 2 ore. Apoi am pus totul (inclusiv apa) în robotul de bucătărie alături de curmale, am blenduit bine. Am amestecat restul ingredientelor cu o spatulă de silicon (sau whatever lingură de lemn aveți prin bucătărie). Înainte de a forma bilele am mai lăsat să se ”odihnească” ”aluatul” la frigider, castronul fiind acoperit cu o folie de plastic, timp de 1h. Bilele le-am tăvălit prin ce semințe aveam la îndemână: in și susan, dar se pot folosi fulgi de cocos, mac, cânepă, nuci măcinate, etc.
Time to sleep, time to sleep
Start the counting of the sheep
Feel so tired I could weep
Belly full and dreams so deep
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu