14 mai 2016

Prajitura cu rubarba, lamaie si malai

Începe numărătoarea inversă până la recuperarea totală. Let's talk numbers.
2 săptămână până la radiografia de control.
3 săptămâni până ce pot să îmi folosesc mâna dreaptă.
160 de pistol squats, nu am ajuns nici la mijlocul 500 pistol squats challenge-ului. Mică schimbare în execuția seturilor, ce ar putea lungi și mai mult durata antrenamentului. Maxim 6 repetări pe picior, regim de forță, nicidecum anduranță, cum făceam până acum, mișcare corectă și mai grea, cu pauză jos. Modific zilnic așezarea seturilor și numărul repetărilor, de la cele liniare, la ladder-type, double ladder, ascendent, descendent, piramidal, înapoi la liniar. It is pretty fun! Devine pe de altă parte dureros, aparent picioarele mele sunt cam în urma vitezei de creștere a repetărilor.

Dacă ortopedul ar ști că eu nu m-am oprit din mișcat nici măcar o zi și nu am ascultat de sfatul de repaus total măcar 1 săptămână, s-ar lua de cap. M-aș lua și eu dacă aș avea cu ce, și de ce. Cuvintele lui dojenitoare încă îmi sună în minte: ”Doamna Damian (da, acum am observat și eu că sunt doamnă. Damn, when did that happen!), chiar atât de dependentă sunteți?”. Răspunsul a fost evident, ”Da”.

Well, săptâmâna critică a și trecut imediat, no harm done, am reușit să nu mă ating de nimic și să nu încord deloc mâna dreaptă. Happy hippo!


Couch potato. Ah, ce bine e! All you working people have no idea! Chiar recomand tuturor așa un concediu medical, o mână ruptă e un compromis ce merită din plin pentru câteva săptămâni de parazitare totală și leneveală beyond human acceptance.

Iar ca să nu credeți că am renunțat la tot ceea ce fac oamenii gospodari (pistol squats, băile lungi în mijlocul zilei și uitatul la filme nu se pun!), iată că azi am făcut și o prăjitură cu rubarbă, lămâie și mălai, așa la plezneală, cu ajutorul mamei mele, ale cărei mâini harnice au amestecat și au tocat de zor ingredientele.


Ingrediente pentru o tavă:

  • 1 cană de făină de grâu albă, normală
  • 1 cană de mălai
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 plic de praf de copt
  • 3/4 cană de zahăr brun
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui sau ce doriți
  • 1 1/2 cană de lapte vegetal
  • zeama și coaja de la 1 lămâie
  • vanilie
  • multă rubarbă
Am amestecat toate ingredientele solide: făina, mălaiul, sarea, praful de copt. Separat celelalte ingrediente, iar apoi toate împreună. Într-o tavă am pus hârtie de copt, am presărat mălai și puțin zahăr brun, am așezat bucățile de rubarbă, apoi am turnat aluatul. Tava la cuptor la foc mediu pentru 30-40 min, verificați după 30 (depinde foarte mult de cuptor) și mai lăsați dacă nu e rumenă sau nu e coaptă.

Niciun comentariu: