13 noiembrie 2015

Budinca de chia cu dovleac copt

Dimineață de vineri rece și cețoasă, tot orașul doarme liniștit sub plapumele călduroase de iarnă. Nu se aude niciun sunet în depărtare, nici măcar câinii nu latră la ora asta, iar mașina de gunoi cea matinală mai are mult până să își facă apariția prin cartier. E atât de devreme încât până și gândacul meu verde (după ce melcul m-a părăsit cu nerușinare, a trebuit să îmi găsesc alt animal de casă, de data aceata un gândăcel verde ajuns accidental în casă pe niște struguri de la țară) este ascuns sub o frunză suculentă, așteptând să îl trezească primele raze de soare (azi noapte l-am văzut plimbându-se prin baie, probabil își căuta în zadar confrații negri ce mișună prin canalizare).


Așa o dimineață, ideală de trezit la 6, urcat în mașină și mers la sală, împreună cu Adriana. După sesiunea noastră de chin și sudoare, cu toate că am ajuns foarte târziu la sevici (te mai uiți, e doar vineri!), nu am ratat ocazia să îmi savurez budinca mea tradițională de chia, the perfect post-workout meal! Iar cum frigiderul era plin cu dovleac copt acum 2 nopți, era un fel de no brainer utilizarea lui în budinca mea, mai ales într-o asemenea dimineață tipică cu arome și temperaturi de toamnă (scuzați fotografia nereușită, nesimțiții ăștia de la Sony au îndrăznic să îmi upgradeze aplicația preferată pentru prelucrat rapid poze, iar acum au reușit să o nenorocească, those bastards!)



Ingrediente pentru o porție mare:
  • 1 1/2 cană de dovleac copt, zdrobit
  • 4 linguri de semințe de chia
  • 1/2 cană de lapte de cocos
  • 1/4 cană de apă
  • 1 linguriță de ghimbir ras
  • 2 lingurițe de praf proteic de cânepă (opțional)
  • 2 lingurițe de praf proteic din semințe de dovleac (opțional)
  • 1 linguriță de pudră de moringa (opțional)
Am lăsat semințele de chia în laptele de cocos + apă pentru 15 minute, apoi am adăugat restul ingredientelor.

Se poate mânca doar așa, sau cu alte fructe (având balconul plin cu mere zemoase și gustoase de acasă, am pus 2, tăiate felii).


Niciun comentariu: