7 septembrie 2015

Marea prăjitureală de duminică

The Cookie Fair bate la ușă iar eu încă nu am terminat treaba, mă rog, aproape... mai trebuie să fac etichetele, ca să știe trecătorul la ce se uită și ce cumpără, așa cum se cade. Zi fooooarte lungă, plină de peripeții, de la entuziasm la mini-catastrofe gospodărești! Evident că acestea se întâmplă mereu când nu ai timp de ele!

Dimineța a început în forță, în stil de pensionar, adică pe la 8, când am și fugit la piață (ziceam eu că am spirit de pensionar) în căutare de zmeură - ceea ce evident că nu am găsit! Apoi nuci - evident că nu era nici ură de tantiile cu poale care vând nuci! Merită și ele o zi liberă, nu e așa? Apoi, totuși high spirited, în timp ce soarele bătea călduț pe mine (eu încercând să mă încălzesc precum o șopârlă degerată), fuga la Billa (aici nu facem reclamă la nimeni și la nimic :P) unde am terminat restul cumpărăturilor uitate (evident că nu se poate să începi o prăjitureală serioasă fără să faci cel puțin 3 drumuri după ingrediente uitate), apoi fuga acasă.



Evident că nu sunt toate! Deja prevedeam extra drumuri la magazinul de jos, dezastrul și sutele de vase murdare, spălate, iar murdărite, iar spălate. Vedeți voi, de aceea e nevoie de un asistent!


Am început frumos și organizat cu blaturile pentru extravagantul și ciocolătostul, păcătosul și decadentul tort, 3 la număr = 6 tablete de ciocolată. La bază au stat brownies-urile gluten free de acum câteva zile, versiunea 1.2. Treaba a început să meargă bine de tot, iar ca să nu le over-bake-ui din nou, am fost ingenioasă și am pus 2 timere! Muhaha!


 Peste 1.5 ore, timp trecut fără incidente, am continuat cu ză cookies, cu fulgi de ovăz și stafide. Căutând vechea rețetă pe blog, m-am gândit: screw it, o să fac versiunea nouă, așa, după ochi! (excuse my language, e deja trecut de 12 iar mâine trezirea se face pe la 6... yoga, da)
Am făcut maglavaisul. Am scăpat prea multă sare (intenționat - sunt un mare fan al deserturilor sărate), apoi am tot încercat să dreg eu busuiocul punând extra ingrediente, mai mulți fulgi, miere, fructe, condimente. Până la urmă am fost mulțumită de rezultat (cu greu m-am abținut să nu înfulec prea mult cookie dough, a ieșit atât de Christmasy și gooey! Yum!)

 


Totul mergând atât de bine în bucătărie, era de așteptat să se întâmple ceva rău, evidend fiind din vina mea, mai exact din cauza părului meu care a cauzat o mică inundație în baie, înfundând bine toate conductele, rezistent la orice operațiune disparată de reparație din partea noastră. De la vană înfundată s-a ajuns și la chiuvetă, iar de la chiuvetă la apă prin toată baia, iar de acolo probabil și la bieții vecini! :o( Operațiunea sunday-baking fiind deja întreruptă de ceva timp, disperarea mea devenea din ce în ce mai mare (mai ales la gândul că voi sta fără duș, până și pentru o zi!), am ajuns să mă strecor prin ușița de la masca chiuvetei și prin gaura de vizitare studiind țevile în sus, țevile din jos (e buna yoga asta la ceva, în sfârșit are o utilitate practică, capeți dexterități și flexibilități de șobolan!). Până la urmă nu știm exact ce s-a întâmplat că s-a desfundat țeava buclucașă, ca prin miracol - sau din prostie și noroc pur, cel mai probabil!

Așa că am revenit cu forțe noi, cu gândul la dușul de la miezul nopții ce mă așteaptă dacă sunt cuminte și îmi termin prăjiturile!

Au urmat muffins-urile, cu afine și lămâie:



  
Apoi cele cu exagerat de multă ciocolată și vișine (și când te gândești că nu sunt un fan al ciocolatei...):


  
Când deja oboseala se făcea simțită iar eu începeam să fac greșeli, a sosit și punctul culminant al serii: crema de la tort, de zmeură mai exact (congelată de la Billa, care e destul de bună).  Greșeala 1 (dreasă, evident): sâmburii de la zmeură trebuie scoși (prin sită).


 Greșeala nr. 2, ciocolata pentru glazură mi se tot tăia, deja consumasem 2 tablete! Ingredientele non-vegane sunt interzise, dacă mai țineți minte! Nu înțeleg de ce tot pățeam același lucru, dar la ultima tabletă, parcă parcă am reușit să îmi adun puținii neuroni neadormiți la un loc și să nu nenorocesc glazura. Yey! Well done!



 Ș-am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea așa! Vă aștept mâine la Cookie Fair (începând de la ora 10) să gustați din aceste bunătăți preparate cu drag și trudă! :o)

 

Niciun comentariu: