22 septembrie 2015

Din jurnalele yoga

Pentru pur și simplu mi-a venit să laud puțin yoga.

Nu sunt nici pe departe un yoga-expert, sau yogxpert :o), dar iubesc să o practic cât mai des posibil, zilnic preferabil, am peste tot ascunse saltele de yoga (acasă, la părinți și mereu cu mine în mașină - în caz de urgență - nu am idee ce înseamnă o urgență yoga, dar presupun că e ceva foarte grav, o chestiune de viață și de moarte :o) de unde doar o clasă de yoga mă poate salva!), sunt zeci de poziții pe care încă nu le stăpânesc și zeci pe care nici nu îmi pot imagina că le voi putea stăpâni vreodată. Dar partea frumoasă la yoga este că devii mai bun și mai flexibil în timp, yoga te învață să ai răbdare cu tine, să fii blând cu tine, să te asculți și să te respecți pentru ceea ce ești, pentru ceea ce poți.
Fiecare minut al unei clase de yoga este plăcut și savurat, pentru acele câteva momente timpul și grijile cotidiene par să se dizolve, toată viața aceasta haotică în care încercăm cu disperare să facem ordine în dezordine devine un vis uitat într-o pâclă îndepărtată, existăm doar noi, fiind doar noi înșine. Yoga ne iartă dacă nu suntem în formă în acea zi, dacă suntem somnoroși, dacă nu suntem atât de flexibili precum instructoarea sau persoana de lângă noi, dacă nu ne iese o poziție, dacă nu avem acel corp de invidiat, dacă nu avem acel job perfect, dacă suntem tineri, dacă suntem bătrâni.


Source: Fix.com

Iar ca să fie postarea completă, nu rămâne altceva de făcut decât să vă invit la o clasă de yoga, de la instructoarea mea preferată, Lesley Fightmaster (după cum știți deja, că doar v-am făcut capul calendar în ultima vreme cu toate clasele ei):


Niciun comentariu: