22 august 2015

Conopida la cuptor de vreme ploioasă

Altă zi rece și mohorâtă, acompaniată de niște dureri bine-venite de stomac, moment ideal pentru a face ziua mai luminoasă și însorită! (I am in a bad mood, după cum se vede... mai ales că am dat și skip peste sesiunile de yoga sau de exerciții de dimineață - probabil că diseară îmi voi învinge durerile acestea odioase și le voi înlocui cu altele mult mai violente provocate de draga Jillian Michaels printr-un workout de-al ei nimicitor, numai bun de scos tot negativismul și proasta dispoziție din mine - ca să o citez pe ea din Killer Buns And Thighs Level3: I will send you 6 feet under! - adică exact de ce ai nevoie, sau mori de la natură, sau mori de la Jillian!)

Ce poți face când nu ai chef de nimic, nici de stat, nici de făcut, nici de plecat, nici de gătit, nici de mâncat, nici de câini, nici de pisici? Poți încerca niste comfort food, un desert păcătos, niște carbs ispititori, poți să începi să te cerți cu toată lumea, să pedepsești câinele pentru fiecare prostioară, să îți critici părinții pentru niciun motiv, sau să stai tolănit în pat ferind universul din jur de aura ta negativă și otrăvitoare. Sau poți încerca să gătești ceva! Oricât de simplu ar fi, tot îți ridică moralul în cazul în care reușește și te poți ține pe picioare pe parcurs!

Ceva ușor, modest și rapid, comfort food enough, sănătos și carbs-free! Cum ar fi conopida la cuptor, coaptă și crunchy, cât mai simplu condimentată, pentru un stomac supărat și pentru un suflet iritat.


Ingrediente:
  • 1 conopidă spălată și ruptă în buchețele mici
  • sare, ulei de măsline
Am pus buchețelele de conopidă într-o tavă cu hârtie de copt, apoi direct în cuptor la foc mediu, pentru 30 de minute. Când a fost gata, rumenită pe toate părțile și crocantă (mai trebuie răscolită din când în când), am condimentat-o cu sare și ulei de măsline (puteți folosi și altceva, după cum poftiți)

Foarte simplu și foarte repede gata, surpinzător de bun și satisfăcător. So give it a try ;)

Niciun comentariu: