11 august 2015

Budincă de chia cu lapte de cocos și banane

Trebuie să recunosc, aceasta mi se pare până acum cea mai bună combinație pentru budinca de chia, și totodată cea mai simplă! Precum în viață, toate lucrurile simple sunt cele mai bune, așa e și la ingrediente (evident, ați spune)! Totul s-a născut din pură întâmplare, din lipsa de timp de a merge la magazinul naturist (dragul de el, Miracolul Plantelor) să îmi iau laptele de migdale (da, sunt prea leneșă pentru a-l face acasă, din păcate, știu că cel de la magazin mai conține și nasty stuff, chiar și varianta fără zahăr), lipsa de timp de a-mi lua alte fructe juicy de sezon, lipsa de poftă de veșnicile piersici din bucătărie, și tot așa, până ce azi dimineață, cu ochii împăienjeniți de somn, mi-am amintit că am o conservă de lapte de cocos în dulap (din categorie, emergency food, în caz de holocaust nuclear or something...), iar cum acel moment se încadra perfect în categoria mai sus menționată :P, am înșfăcat conserva, o banană urâtă și neagră uitată de timp și de lume, semințele mele dragi de chia, și am pus de-o budincă. O oră jumate mai tarziu, ajunsă acasă de la sală, cel mai bun mic dejun mă aștepta cuminte pe blatul de bucătărie... Cine ar fi bănuit că era mereu acolo, în dulapul meu, așteptând momentul oportun de urgență pentru a-și face apariția în budinca mea? :D


Ingrediente pentru o porție mare:
  • 1/3 dintr-o conservă de 400ml de lapte de cocos (să nu aibă conservați sau alte prostii)
  • 1 banană mare, foarte coaptă
  • 4 linguri de semințe de chia
  • 2-3 linguri de apă
  • opțional, pentru extra proteine: 1 lingură de caju crud, 2 lingurițe cu vârf de pudră proteică de cânepă și 2 de pudră proteică de semințe de dovleac
Se amestecă toate ingredientele, se lasă pentru 30 de minute minim, apoi se papă cu mare poftă! :D

4 comentarii:

→Broken DreamS→ spunea...

Buna! Stii in Timisoara unde pot gasi acest desert? (vreun restaurant).

Ami spunea...

Din pacate nu cred ca este vreun restaurant in Timisoara care serveste deserturi cu seminte de chia, sau chiar orice preparat cu seminte de chia - ceea ce ma mira si pe mine.
Dar budica este foarte usor de facut acasa :) Iar dintr-o conserva de lapte de cocos si un pachet mic de seminte de chia (ambele se gasesc la Miracolul Plantelor) poti face 3-4 portii, linistit.

→Broken DreamS→ spunea...

Da, stiu ca nu e greu de facut, dar nu vreau sa cumpar ingredientele(care nu sunt deloc ieftine) si sa fac si sa nu-mi placa si sa trebuiasca sa arunc tot. Deaia vroiam sa incerc undeva mai intai.
Mersi mult oricum. :)

Ami spunea...

Ingredientele necesare (seminte de chia si lapte de cocos) se pot cumpara si in cantitati mai mici, si atunci nu exista riscul sa se strice sau sa le arunci. La Miracolul Plantelor sunt conserve mici de lapte de cocos si plicuri mici de seminte de chia. Daca ai emotii ca nu iti va placea combinatia, recomand sa pui si multe alte fructe in budinca, asftel ea va avea gust mult mai fructos si delicios - semintele de chia nu au gust iar laptele de cocos poate parea prea gas daca nu esti obisnuit cu el. Cu multe fructe nu are cum sa nu iti placa! :o)