18 aprilie 2015

Muffins cu visine si migdale

Muffinăria de acasă a pornit din nou azi dimineață, când telefonul meu prost nu a binevoit să își activeze alarma la ora prestabilită, adică 6 (se vede că îmbătrânesc, cine se trezește sâmbăta la asemenea ore băbești??), ci a rămas cumva blocat în meniu, iar pe la ora 7 (cred că puteți chici panica mea când am realizat că o oră s-a dus din cele calculate coacerii multelor muffins!) m-am ridicat și am fugit în bucătărie.
Dar aparent, o oră jumate este timp suficient pentru a coace 3 tăvi de muffins frumoase și grase, rotunde și voluptoase - așa cum trebuie să fie. Totul a mers ca și uns, muzica mergea, cuptorul cocea, timpul trecea. La ultima tavă, când deja aproape ca trebuie să o șterg afară pe ușă, evident că am omis câteva ingrediente, dar brioșele au ieșit, cum se poate ghici, cele mai mândre și crescute. Luat tava cu muffins, coborât scările frenetic, pornit mașina, fugit la manichiură, lăsat 2 muffins cadou, urcat în mașină, șofat ca o nebună, ajuns la locul predării mărfii prețioase, predat marfa, fugit acasă, înfulecat un muffin (acum vedeam și eu de fapt cum au ieșit, eram mulțumită, chiar dacă știam deja - la atâta experiență :P), pus workout-ul Extreme Shed and Shred de la Jillian Michaels care mereu te împinge dincolo de limite, draga de ea, apoi o sesiune de abs cu Fitnessblender, doar ca să fie sigur că limitele au fost sbulberate de tot, apoi în loc de relaxare, așa cum se cuvine unui om harnic ca mine, a trebuit să fug din nou cu Vlad la ajutat niște prieteni la amorsat pereții. Noroc că îmi mâncasem budinca mea verde de chia, care pe cât de dubios ar arăta, pe atât e de bună. Apoi au urmat câteva ore de măturat, praf, amorsat, scăpat amorsă în ochi, pe față, picat în gropi adânci săpate în grădină în timp ce orbecăiam în beznă, umplut de noroi, iar acum, în sfârșit, după aproape 17 ore, mă relaxez!

Iar pentru că ați avut răbdare să îmi citiți, sau poate nu, prostiile de mai sus, iată și rețeta de muffins, ultima tavă, evident.



Ingrediente pentru 12 muffins:
  • 2 1/2 căni de făină normală
  • 1 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană de zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui
  • 300ml de lapte vegetal sau normal
  • 100g de fulgi de migdale, copți puțin într-o tigaie
  • 1 - 1 1/2 cană de vișine decongelate, scurse bine de zeamă
După vechea metodă, am amestecat întâi ingredientele uscate, adică făina, bicarbonatul, sarea, separat celelalte ingrediente, adică: uleiul, laptele, zahărul normal și cel vanilat, am combinat cele două compoziții, iar la final am adăugat vișinele și fulgii de migdale. 

Am pus aluatul în tava cu hârtiuțe de muffins, apoi tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade. 

Tip: Așteptați să de răcească, brioșele cu fructe sunt mult mai bune reci.


Niciun comentariu: