24 februarie 2015

Prajitura reciclata cu baigli de mac si mere


Dacă vi se întâmplă să vă rămână niște cozonac sau baigli în plus, care se va și usca în câteva zile și poate nu veți mai fi tentați de nicio fdelie, oricât de bună ar fi fost ea proaspătă, ea e în schimb numai bună pentru a fi reciclată. Rezultatul transformării este o prăjitură foarte rapidă, simplă și delicioasă, care nu numai că păstrează toate calitățile preparatului original, dar aduce și altele în plus!

După atâta publicitate ieftină ar fi și cazul să rezvălui rețeta.

Ingrediente:

  • 2 baigli vechi de câteva zile
  • 1 - 1 1/2 cană de lapte vegetal (sau normal)
  • câteva lingurițe de ulei de cocos rece (sau unt rece)
  • 100g de stafide
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 6 mere medii


Am luat ce a mai rămas din 2 baigli de câteva zile (nucă, mac, ce aveți), i-am tăiat felii cam de 1cm grosime, aceste felii le-am așeazat într-o tavă mai adâncă, tapetată cu hârtie de copt. Peste feliile de baigli am turnat lapte de migdale  (orez, soia, sau ce aveți la îndemână), apoi am mai pus câteva bucățele de ulei de cocos printre felii,

Am luat câteva mere (vreo 6), le-am curățat, le-am dat pe răzătoare. Peste ele am pus 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon, 100g de stafide, apoi am întins merele peste stratul de felii de baigli. Ultimele felii tăiate le-am înmuiat în lapte, le-am așeazat peste mere, iar la final am mai pus câte o bucățică de ulei de cocos peste fiecare felie (sau unt).

Am dat tava la cuptor cam 40 de minute la 180 de grade, căldură doar de jos (să nu se ardă feliile de deasupra). Cam atât. Prăjitura astfel improvizată se ține la rece, acoperită.

Niciun comentariu: