Ieri m-a lovit din senim pofta de ciocolată, ceea ce se întâmplă foarte rar (dacă nu ar avea așa un conținut gigantic de zahăr, poate i-aș acorda oarecare atenție). Mi-am amintit brusc că mai aveam ciocolata de la Venchi, din Londra. Mă aștepta cuminte, abandonată într-o cutie de carton, pe cel mai de jos raft al etajerei din bucătărie. Eram cumva sceptică, știam că mi-a plăcut cea gustată la fața locului, dar cât de bună și comestibil de ne-dulce poate fi o ciocolată pentru a fi cu adevărat delicioasă? Avem 6 bucățele perfecte, migălos decorate. Am început cu ciocolata negră, prima bucățică avea o umplutură acrișoară, ciocolata nu era prea dulce, chiar deloc, comparativ cu gunoaiele din supermarketuri. Se simțea minunat gustul puternic de cacao, iar textura fină te lăsa dorind mai mult, tot mai mult. A doua bucățică a fost cea mai bună, tot ciocolată amăruie, ușor dulce și poate chiar mai mult, sărată. Perfecțiunea întruchipată! Dar s-a terminat foarte repede, prea repede... A treia a fost ciocolată amăruie care acoperea un miez fin de ciocolată albă, cu migdale. A patra un jeleu acrișor, acoperit în ciocolată amăruie, ușor sărată. Au urmat apoi două bucățele de ciocolată cu lapte, nu foarte dulci, gusturile se topeau ușor și persistent, pentru unltima oară. În 10 minute, mâncasem toată cutiuța de praline.
Câteva ore mai târziu, eram cu gândul tot la acele mici delicatese, inexistente. O mulțime de întrebări și griji mi-au năvălit în minte: oare voi mai mânca vreodată ciocolată bună, oare în România pot găsi așa ceva, oare se poate comanda online?
Mi-am adus aminte de obsesia mea pentru untul de arahide și de combinația perfectă între banane și roșcove, oare cum ar fi dacă ar interveni și untul de arahide în ecuație? Ar ieși probabil o cremă de ciocolată foarte rapidă și gusoasă, pentru acele zile în care ne este poftă de ciocolată dar ne simțim prea vinovate :)
Am luat o banană medie, 2 lingurițe de unt de arahide organic și 2 lingurițe de praf de roșcove, iar în câteva secunde crema a fost gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu