21 noiembrie 2014

Workout diversificat și distractiv

Al treile workout, Extrem Shed And Shred al lui Jillian Michaels, găsit foarte greu (asta pentru că prefer mereu exercițiile care durează aproximativ o oră și sunt executate în circuite, fiecare circuit repetat de 2 ori înainte de a trece la următorul. Am observat că așa ajungi să înveți și să execuți mult mai corect mișcările), este puțin diferit de primele două. O dată pentru că timpul parcă trece mult mai repede, iar a doua oară pentru că este mult mai diversificat, o adevărată plăcere. Este cuprins din 2 părți, eu prefer să le fac împreună, rezultând o sesiunea de 1 oră, în care nu te mai saturi de combinația ingenioasă de exerciții de forță, cardio, kick boxing, yoga, kung fu, jiu jitsu brazilian. Nu aveți nevoie decât de un set de gantere de diverse greutăți, măcar de 2 tipuri (eu folosesc de 1.5kg, 2kg și 5kg) și de o saltea. Jillian prezintă la fiecare exercițiu o alternativă pentru începători, iar una pentru avansați - de obicei varianta avansată implică folosirea unei gantere mai grele.

Altă menține ar fi că pentru unele exerciții este nevoie de mai mult spațiu (cred că sunt doar 2 care intră în această categorie), dar cum eu nu dispun de acest lux (ca și majoritatea dintre noi), încerc să le modific, de exemplu: burpees cu săritură în lateral se poate face simplu doar cu săritură în sus, sau planșa în deplasare laterală, se pot face cu mai puține deplasări sau se pot face doar flotări, sau ridicări din coate în poziția de planșă.
Alt exercițiu pe care l-am modificat este cel în care se aruncă o ganteră și se prinde cu cealaltă mână - mi se pare prea periculos de executat în casă, sincer, există pericolul să scapi ditamai gantera pe gresie/parchet/în televizor/sau pe un animal de casă. Așa că în loc să arunc gantera, doar o plimb de la nivelul ochilor când sunt ridicată sus, până între picioare, moment în care sunt în poziția squat.

Din păcate calitatea filmului este mai proastă ca a celor anterioare, dar cred că se pot înțelege bine explicațiile lui Jillian și se pot vedea clar mișcările executate.

Din prima parte eu fac tot, în afară de stretching, pentru că pornesc imediat și a doua parte.
Din a doua parte nu fac încălzirea, ci doar exercițiile și stretching-ul de la final.



Niciun comentariu: