11 iulie 2014

Muffins cu ciocolata, nuci si portocale

Plouă, plouă și iar plouă. Parcă ar fi noiembrie târzie, nu mijloc de iulie. Sentimente confuze de Crăciun, dorința de a fredona o colindă și grija că nu am cumpărat încă mult-așteptatele cadouri pentu cei dragi se strecoară parcă, involuntar în mintea mea. Ce poate fi mai potrivit pentru această vreme minunată decât un desert decadent, așa cum se cuvine de Crăciun: ciocolată din abundență, aromă subtilă de portocale și textura delicioasă de nuci prăjite.
Norocul face să toate ingredientele erau deja la mine în bucătărie!

Îmi cer scuze pentru poze, au fost făcute, din lene, cu telefonul.


Ingrediente pentru 12 muffins mari:
  • 2 3/4 căni de făină albă
  • 1 1/2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 5 linguri de cacao
  • 150g de ciocolată cu lapte tăiată mărunt
  • 1/2 sau 3/4 cană de zahăr (în funcție de cât de dulci le doriți)
  • între 1/2 și 3/4 cană de ulei de floarea soarelui
  • 1 3/4 cană de lapte
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • zeama de la 1/2 portocală
  • 1 cană de nuci prăjite șă mărunțite
Se combină făina, sarea, bicarbonatul și cacaua. Separat se amestecă restul ingredientelor în afară de ciocolată și nuci. Se toarnă făina peste, se amestecă bine iar la sfârșit se pun ciocolata și nucile. 

Se pun muffins-urile la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade (cuptorul este încins).



Niciun comentariu: