1 iulie 2014

Muffinăreală de sâmbătă seara

Sâmbătă seara am avut ocazia, pentru prima dată, să pregătesc niște muffins ”la comandă” pentru o zi de naștere. A fost o experineță foarte plăcută, știam că trebuie să iasă neapărat bine, așa că am mers la sigur: fructe de sezon și ciocolată. Am ales să fac 2 feluri de muffins destul de diferite între ele: unele ciocolătoase, decadente și dense, altele mai solare, ușoare și văratice. După 3 ore, 60 de muffins se odihneu leneșe pe masa mea din bucătărie.

A doua zi dimineața, pe unele le-am botezat cupcakes, decorându-le cu niște cremă de mascarpone (500g de mascarpone + 100g de zahăr pudră cu vanilie) și fructe. Nu arată a cupcakes ca la carte, adică micuțe și delicate, că doar ele sunt muffins la bază, mari, grăsune și sănătoase, așa cum trebuie să fie niște muffins adevărate.

Nu am apucat să le gust deloc, că doar le desperecheam, așa că am zis că nu pun rețeta pe blog numai dacă am un feedback pozitiv. Și așa a și fost :o)



Iată rețetele.

Muffins cu caise, portocale si ciocolată alba



Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 căni de făină albă
  • 1 linguriță bună de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 cană de lapte vegetal sau normal
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/4 cană de unei de floarea soarelui
  • 1/2 cană de zahăr normal
  • coaja rasă de la 1 portocală medie
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 1 ciocolată albă
  • 3 caise mari și seci (nu din alea mici zemoase, am observat că cele mari mari sunt seci și foarte bune pentru muffins)
Se combină ingredientele uscate, adică făina, bicarbonatul și sarea. Separat se amestecă celelalte: laptele, zeama de lămâie, uleiul, zahărul, vanilia și coaja rasă de portocală, apoi se toarnă primele peste, amestecându-se bine, până se omogenizează. La sfârșit se adaugă ciocolata tăiată mărunt și caisele tăiate cubulețe mici. Se pune aluatul în tava cu hârtiuțe și se lasă la cuptor 20 de minute la 180 de grade.

Muffins cu ciocolata si visine




Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 căni de făină albă
  • 3 linguri de cacao cernută
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 cană + 2-3 linguri de lapte vegetal sau normal
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui
  • 3/4 cană de zahăr sau 1/2 dacă vreți să fie mai puțin dulci
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 1 ciocolată cu multă cacao (eu am folosit cu 55%)
  • 3/4 cană de vișine fără sâmburi
Din nou, cred că știți deja: se amestecă cu un tel făina, sarea, cacaua și bicabonatul. În alt castron se combină laptele, zeama de lămâie, uleiul, zahărul și cele 2 plicuri de zahăr vanilat, apoi se pune făina peste și se amestecă bine. La final se adaugă ciocolata mărunțită și vișinele. Se pune aluatul în tava de muffins și se lasă la cuptor 20 de minute la 180 de grade.

Muffins-urile se mănâncă reci, fiind cu fructe. 

2 comentarii:

Unknown spunea...

Eu si toti invitatii au spus ca sunt cele mai BUNE MUFFINS, chiar mai gustoase decat cele de la Starbucks :).
Multumim Ana!
Felicitari si sa ne mai rasfeti cu asa bunatati.

Ami spunea...

Multumesc mult! Ma bucur foarte mult ca v-au placut si astept cu drag comenzi noi :)