3 iunie 2014

Budinca mea ”post-workout” cu fulgi de hrisca si mei

Mănânc această budincă de multe ori când ajung acasă după o sesiune intensă la sală, moment în care este absolut necesar să consum proteine și carbohidrați, într-o formă cât mai ingerabilă, dar în același timp și ”comestibilă”. Am experimentat mult cu tot felul de combinații, de la tofu, după care nu mă omor, până la shake-uri cu spirulină. Până la urmă am ajuns la o combinație de ingrediente care îmi oferă doza maximă de proteine vegane, minerale, vitamine, dar și carbohidrați fără gluten. Iar partea cea mai bună este că e gata în câteva minute!

Un lucru important de știut este că masa de după sală trebuie să conțină în egală măsură proteine și carbohidrați (dacă urmați o cură de slăbire și evitați carbohidrații, iata acum e momentul pentru a le consuma cu încredere, corpul având într-adevăr mare nevoie de ele). Alimentele care trebuie însă evitate sunt cele grase și evident, fructoza. Mușchii noștri sunt însetați după carbohidrați și proteine, ei se vor tonifia, în loc să lucram degeaba. Ar fi mare păcat ca toată munca depusă să fie și fără rezultatele dorite! Spun asta din proprie experiență, oarecum mult timp am evitat să mănânc orice după sală, dorind ”să slăbesc”. Nivelul meu de energie era după cam 2 ore într-o mare groapă, slăbeam într-adevăr, dar nu mă tonifiam deloc. Corpul meu plângea după minerale, proteine și energie, iar eu nu i le ofeream, mai mult din încăpățânare. Mare greșeală! Mai ales pentru că există multe opțiuni vegane, budinca de față fiind doar un exemplu. Nu vă faceți griji, nu vă veți îngrășa! :o) Trebuie să mâncam până în 2 ore după terminarea antrenamentului, iar cam la 1-2 ore după ce ați mâncat, veți observa că vă este iar foarte foame (se vede că organismul consumă foarte multe substanțe nutritive), deci nu vă veți culca cu stomacul plin nicidecum, chiar dacă mâncați la o oră foarte târzie!


Ingrediente pentru o porție:

  • 6 linguri de fulgi de hrișcă
  • 2 linguri de fulgi de mei
  • 1 linguriță de praf proteic de orez
  • 2 lingurițe de praf proteic de cânepă
  • 1 mână de fructe de pădure mixte congelate
  • 500ml de apă fierbinte
Am fiert apa și am toarnat-o în castronul în care am pus fulgii de hrișcă și de mei, pe care i-am lăsat cam între 5 și 10 minute să se facă moi. După aceea am adăugat praful proteic de orez, cel de cânepă și fructele de pădure congelate, amestecând bine. Am mai lăsat vreo 5 minute să se dezghețe fructele și să se răcească budinca.

Informații adiționale despre ingrediente:
  • fulgii se găsesc cam în orice supermarket mai mare și la magazinele naturiste
  • prafurile proteice de orez și de cânepă sunt mai scumpe, dar vă și țin luni de zile. Ele se găsesc la magazinele naturiste.

Niciun comentariu: