2 mai 2014

Prajitura cu mere si cozonac

Pentru ca a mai ramas de ieri aproape un cozonac cu mac intreg, care incepea sa se si usuce, mi-a venit ideea sa il reciclez intr-o prajitura lejera cu multe mere, fara zahar, evident (cozonacul e destul de dulce, oricum).
Se poate folosi orice fel de cozonac (acesta s-a si nimerit sa fie vegan), sau chiar paine (in cazul in care se foloseste paine, aceasta se mai poate asezona cu zahar vanilat si scortisoara).


Ingrediente pentru 1 tava:
  • 1 cozonac vegan/de post de orice fel
  • 1l de lapte de migdale
  • 2 plicuri de zahar vanilat Bourbon
  • 10 mere ionatane medii
  • 2 linguri de gris
Intai si intai am dat drumul la cuptor.

De acum totul e simplu si merge ca uns: am curatat merele si le-am taiat feliute, am presarat peste ele gris si zahar vanilat si am le-am amestecat usor. Dupa ce am pregatit astfel merele, am luat o tava (preferabil un vas de ceramica dreptunghiular), in care am asezat frumos cate o felie de cozonac pe care am dat-o prin lapte pe ambele parti, apoi am pus stratul de mere iar la final ultimul strat de felii de cozonac inmuiate bine in lapte.

Am pus tava la cuptor, la foc mediu as zice, si am lasat-o cam 50 de minute. Dar, eu as recomanda sa se verifice dupa 40 de minute si se mai lase daca este cazul - feliile de cozonac de deasupra trebuie sa fie rumene si merele moi.

Cea mai buna este rece.

Niciun comentariu: