19 ianuarie 2014

Muffins cu mere, lapte de cocos si melasa

Primele muffins din anul acesta au fost făcute la repezeală, cu ce e prin dulap (adică lapte de cocos ce lâncezește nefolosit de ceva timp, așteptând ocazia perfectă de a fi vedeta într-un preparat) și pe balcon (adică mere din livada de la Ghioroc). Cum ieri am încercat o rețetă găsită pe un site vegetarian, dar care s-a dovedit a fi un fiasco, azi m-am trezit (destul de târziu, după câteva ore de somn neliniștit marcat de obsesia că îmi trebuie pantaloni noi de cycling) cu gândul de a face niște muffins cu ce ingrediente găsesc pe acasă, așa cum știu eu, adică totul pornind de la cele 2 căni de făină.


Ingrediente pentru 12 muffins:
  • 2 căni de făină 
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de praf de vanilie (adevărată)
  • 1/2 cană de stafide
  • o conservă lapte de cocos gras
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri de apă
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1 lingură de melasă
  • 1 linguriță de esență de rom
  • 3 mere seci, tăiate mărunt
Ca de obicei, am combinat ingredientele uscate: făina, sarea, bicarbonatul, vanilia cu un tel, apoi am pus stafidele.
În alt castron, am amestecat laptele de cocos cu zahărul, melasa, esența de rom, lămâia apoi am vărsat totul peste primele ingrediente. Cum aluatul mi s-a părut prea gros, am mai pus 2 sau 3 linguri de apă

Am pus forme de silicon de muffins într-o tava, pe care am introdus-o în cuptorul încins la 180 de grade și am lăsat muffins-urile 30 de minute.

Niciun comentariu: