1 iulie 2011

Muffins cu multă ciocolată şi unt de arahide

Ingrediente:
  • 2 3/4 cană făină
  • 1/4 cană cacao cernută
  • 1 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurită sare
  • 300-350ml lapte de soia
  • 1 1/2 lingură zeamă de lămâie
  • 1/3 cană ulei de floarea soarelui
  • 3/4 cană zahăr brun
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 ciocolată cu multă cacao (peste 70%) de 100g tăiată mărunt
  • 2 plicuri vanilie Bourbon sau Finesse de la Dr Oetker
Se combină: făina, cacaua cernută, bicarbonatul de sodiu, sarea şi ciocolata mărunţită.
Separat, se combină ingredientele lichide: laptele de soia, uleiul, zeama de lămâie, zahărul brun, untul de arahide, vanilia. Se toarnă primul amestec peste.

Se pune aluatul în 12 forme de muffins pregătite şi se lasă la cuptor, la foc mic-mediu timp de 20-25 de minute.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Ce apetisant arata!!!

Antonia spunea...

Am facut muffins cu dovlecei si au iesit foarte buni, asa ca m-am gandit sa incerc si acesti muffins...numai ca e prea multa cacao, au iesit negri ca niste africani si in plus, daca nu puneam eu niste miere, ca am vazut ca nu e prevazut nimic dulce, cred ca ar fi fost tare amari...

Ami spunea...

Hihi, am uitat să pun zahărul la ingrediente! :P Vai vai! O să corectez rețeta!
Și probabil că am pus mai puțină cacao, nici nu mai țin minte, o să corectez și aici, cred ca vreo 2-3 linguri ajung.

Unknown spunea...

Am urmat si eu aceasta reteta pentru primii mei muffins :) si sunt tare incantata de ce a iesit.
Imi pare ca aduc foarte mult cu negresele, doar ca intr-o forma de prezentare mai apetisanta, ca sa zic asa...
Eu la servire am mai presarat deasupra zahar vanilat pt a diminua din gustul usor amarui.
Data viitoare, cu siguranta voi reduce din cantitatea de cacao (1/4 cana cacao -> 2 linguri), asa cum ai sugerat si tu.
Mersi pt inspiratie, Ana! :)