5 decembrie 2010

Tarta de banane

Aceasta reteta a pornit de la tarta cu piersici din cartea de bucate a centrului Herghelia. Mi s-a parut ideea de a folosi fulgi de ovaz atat de geniala si simpla, incat a trebuit neaparat sa o incerc! Dar cum nu mai e sezonul piersicilor, am folosit banane. Reteta din carte folosea 4 cani de must de mere, dar cum am schimbat deja fructele originale, s-a schimbat si sucul. De asemenea 3 cani mi s-au parut suficiente, dar se mai poate experimenta cu aceste cantitati.

Ingrediente pentru o tarta:
  • 2 cani fulgi de ovaz
  • 3 cani suc de pere
  • 1/2 cana stafide aurii
  • 4-5 banane
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 plic vanilie (adevarata) - eu foloses Finesse de la Dr Oetker
  • zahar brut
Se amesteca fulgii de ovaz cu sucul de pere, cu scortisoara, vanilia si stafidele. Se toarna intr-o tava rotunda pentru tarte. Se taie bananele si se aranjeaza pe tarta si in final, se presara niste zahar brut peste banane (acesta se va carameliza in cuptor).

Se pune tava in cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mediu.

Se serveste rece.

Niciun comentariu: