2 iulie 2010

Muffins cu visine si ciocolata

Ingrediente pentru 12 muffins:
  • 3 cani faina
  • 2 linguri cacao, cernuta
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 1 1/4 cana lapte de soia
  • 3/4 cana zahar
  • 2 linguri otet
  • 1 plic vanilie
  • 1 cana visine fara samburi si taiate in doua
  • 1 mana fulgi de ciocolata neagra
  • fulgi de migdale pentru decorat
Se amesteca faina cu praful de cacao cernut si cu bicarbonatul.
Separat se combina uleiul cu laptele de soia, zaharul, otetul si vanilia. Se toarna peste primul amestec.
Cand aluatul este omogen, se adauga fulgii de ciocolata si visinele.
Se pune in forme de muffins si se presara deasupra fulgi de migdale.

Se tin la cuptor, la foc mic spre mediu timp de 40 de minute, verificand din cand in cand daca nu sunt gata.

Se serversc reci.

Update din zilele noastre. Adică ianuarie, 2016. Acum îmi dau seama cât de veche e rețeta asta, care între timp evident că s-a maturizat, s-a simplificat, s-a perfecționat, iar eu habar nu am ce cantități folosesc când îmi fac timp și chef de muffinăreală (de fapt chef am mereu, cu timpul stau mai prost). Ce am observat cu mare tristețe este că am început să gătesc ca bebele, după ochi. Nu folosesc niciodată cântarul de bucătărie, să trăiască measuring cups and spoons! (da, urât din partea mea că folosesc asemenea americanisme, dar e mult mai simplu, ce să îi faci!).
Încerc să fac totuși un efort și să scriu noua rețetă de muffins cu vișine și ciocolată, făcută acum 2 zile ultima dată.


Ia să vedem. Scuzați poza mai puțin profesionistă decât cea din 2010 (eram mai tânără pe vremea aceea, aveam destulă energie să îmi despachetez și împachetez aparatura foto, tot cu trepied, blende, lămpi, și alte prostii care ocupau tot locul din casă. Mai nou folosesc cu nerușinare telefonul :o( Nota 4 pentru mine!).

Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 1/2 căni de făină albă
  • 4 linguri de cacao cernută
  • 1 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 cană de ulei de floarea soarelui
  • 3/4 cană de zahăr
  • 1 1/4 cană de lapte vegetal
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 1 ciocolată vegană cu multă cacao (eu am folosit cu 75%) tăiată în bucățele
  • 1 cană de vișine decongelate, scurse de zeamă
Am amestecat cu un tel făina, bicarbontul de sodiu, sarea, cacaua. Separat restul ingredientelor în afară de vișine și ciocolată. Apoi am turnat peste ele primul amestec, omogenizând bine aluatul. Dacă este prea tare și nu se desprinde de pe spatulă, se mai pune puțin lapte. Am observat că cacaua absoarbe foarte mult lichid iar aluatul devine din ce în ce mai tare cu cât se amestecă mai mult. La final se pun ciocolata și vișinele. 
Muffins în tavă, tava la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute, după care suntem cuminți și verificăm dacă s-au copt. Dacă nu, se mai lasă 5 minute.

Se mănâncă tot reci, evident :o)

Niciun comentariu: